header

RE-Activ - Reducerea abandonului şcolar printr-un set de activităţi educaţionale adaptate la nevoile specifice ale copiilor

Consiliere părinți

Nivel prescolar
Componenta adresata parintilor va cuprinde module de instruire cu privire la specificul dezvoltarii psihofizice, sociale si de personalitate a copiilor, sesiuni privind dinamica relatiilor copii – parinti și posibilitati de influentare pozitiva a acestora, sesiuni de consiliere/educatie parentala, dezbateri tematice etc.
Scopul acestor activitati il reprezinta cresterea responsabilitatii parintilor fata de actul educational. Realizarea acestor activitati de consiliere va urmari sa deschida drumul spre colaborarea si cooperararea permanenta intre gradinita si parinti/tutori in scopul dezvoltarii integrale a copilului. Intalnirile de consiliere cu parintii vor fi utile pentru a discuta despre proiecte tematice desfasurate si despre alte probleme care preocupa ambele parti.

 

Nivel primar
Componenta adresata parintilor va cuprinde activități de consiliere/educație parentală/informare, dezbateri tematice etc. cu privire la specificul dezvoltarii psihofizice, sociale si de personalitate; sesiuni privind dinamica relatiilor copiilor cu parintii lor si posibilitati de influentare pozitiva a acestora.
Furnizarea acestor programe va avea ca scop trezirea interesului părinţilor faţă de aspectele complexe ale creşterii şi dezvoltării sănătoase a copilului şi ale îmbunătăţirii practicilor parentale. In acelasi timp vor oferi ocazia unui schimb de informaţii şi practici cu caracter informal cu privire la dezvoltarea personală şi socială, fizică şi cognitivă a copilului.

 

Nivel gimnazial
Componenta adresata parintilor va cuprinde sesiuni de consiliere despre nutritie, despre specificul dezvoltarii psihofizice, sociale si de personalitate, sesiuni privind dinamica relatiilor copiilor cu parintii lor si posibilitati de influentare pozitiva a acestora.
Furnizarea acestor programe va avea ca scop trezirea interesului părinţilor faţă de aspectele complexe ale creşterii şi dezvoltării sănătoase a copilului şi ale îmbunătăţirii practicilor parentale. In acelasi timp vor oferi ocazia unui schimb de informaţii şi practici cu caracter informal cu privire la dezvoltarea personală şi socială, fizică şi cognitivă a copilului. Analizarea comportamentului elevului, discutarea şi exemplificarea modalităţilor de intervenţie ale adultului în timpul interacţiunii cu elevul permit corelarea activităţilor din serviciile de educaţie cu cele de acasă, asigurându-se consecvenţă şi continuitate în intervenţia educaţională.

 

 

Titlul proiectului:

RE-Activ - Reducerea abandonului scolar printr-un set de activitati educationale adaptate la nevoile specifice ale copiilor
ID proiect: POCU/74/6/18/106957

Beneficiar: INSPECTORATUL SCOLAR AL JUDETULUI ARGES

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020 - Axa prioritara Educație si competențe

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vizitaţi www.fonduri-ue.ro